NOM COMÚ: Olivera.
NOM CIENTÍFIC: Olea europaea.
DESCRIPCIÓ: És un arbre petit perenne, longeu, que pot arribar fins a 15m
d'alçada, amb copa ampla i tronc gruixut, d'aspecte retorçat. La seva escorça
amb el pas del temps és finament fisurada, de color gris o platejat i es va
enfosquint.
Té les fulles oposades de 2 a 8 cm de llarg, lanceolades, senceres, coriàcies,
amb l'àpex lleugerament punxegut, fosques pel feix, més pàl.lides i densament
escamoses pel revers, amb un pecíol molt curt.
És molt resistent al fred.
ORIGEN: És de la regió mediterrània de l’Àsia Menor.
d'alçada, amb copa ampla i tronc gruixut, d'aspecte retorçat. La seva escorça
amb el pas del temps és finament fisurada, de color gris o platejat i es va
enfosquint.
Té les fulles oposades de 2 a 8 cm de llarg, lanceolades, senceres, coriàcies,
amb l'àpex lleugerament punxegut, fosques pel feix, més pàl.lides i densament
escamoses pel revers, amb un pecíol molt curt.
És molt resistent al fred.
ORIGEN: És de la regió mediterrània de l’Àsia Menor.
USOS: Es pot fer servir per fer oli d’oliva, el seu fruit es menja, són les
olives i es fa servir en productes medicinals.
olives i es fa servir en productes medicinals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.